Go Back
Print

Ingredients

Ingrediënten voor 1 pot – 125 g havervlokken – 125 g speltvlokken – ong 150 g gemengde noten – 60 g pompoenpitten – 50 g zonnebloempitten – 30 g lijnzaad – 20 g chiazaad – 1 el specerijen ( bv. kaneel, kardemom, koekkruiden, speculaaskruiden) – 4 el zoetstof (bv. ahornsiroop, honing, maple syrup, agave – 2 el gesmolten kokosolie en water kunnen ook – ev. Handje superfoods & pitten (albert Heijn)

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk de vloeibare ingrediënten erover en gebruik je handen of een lepel om alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de natte.
    Heb je graag crunchy granola? Voeg wat eiwitten toen aan de noten. Dan plakt alles goed aan elkaar.
    Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.
    Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.
    Bewaar in een goed afgesloten glazen pot. Het blijft minstens een maand goed.
    Enjoy!